Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Harjoittele hygieniapassitestiin ja lataa uusi Trainify-sovellus!

Opiskele hygieniaosaamisen perusteet ja testaa taitosi tekemällä harjoitustestejä.

Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

7,90 €
7 päivää (9,90 €)
5,90 €
toistuva kuukausitilaus
59,90 €
toistuva vuositilaus

Harjoittele.fi harjoitteluajan ostaminen

Haluatko tilata hygieniapassin harjoitteluaikaa ryhmälle tai myöhemmin käytettäväksi maksukoodina? Osta maksukoodeja Harjoittele.fi:in TÄSTÄ!

RYHMÄLISENSSIT

Tarjoa helppo ja kätevä tapa ryhmällesi, oppilaitoksen opiskelijoille tai työntekijöillesi harjoitella työelämän testeihin ja tilaa rajaton käyttöoikeus Harjoittele.fi-palveluun valitsemallesi työelämän kortille. Pyydä tarjous harjoitteluajan ryhmätilauksesta!

Tarjouspyyntö

Miksi harjoitella kanssamme?

  • Aikaan ja paikkaan sitoutumaton harjoittelusivusto

  • Toimii kätevästi myös kännyköissä ja tableteissa

  • Väittämät perusteluineen ovat elintarvikealan ammattilaisten laatimia

  • Yli 1000 väittämän tietopankki

  • Reaaliaikainen palaute vastauksiin

  • Mahdollisuus harjoitella ainoastaan kategoriasta, joka vaatii sinulta lisäharjoitusta

Ilmoittaudu hygieniapassitestiin

Tuottiko harjoitus tulosta? Oletko valmis hygieniapassitestiin? Jos et, jatka harjoittelua kaikessa rauhassa. Jos vastaaminen sujuu kuin vettä vaan, etsi sopiva hygieniapassitesti ja ilmoittaudu mukaan! Järjestämme hygieniapassitestejä viikoittain ympäri Suomea.

Ilmoittaudu hygieniapassitestiin

Hygieniapassi

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisesta osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, mikä työskennellään esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Hygieniapassijärjestelmää hallinnoi Ruokavirasto. 

Hygieniapassitesti

Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä, jotka ovat Ruokaviraston laatimia. Hygieniapassitesti koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä. Testiin osallistuja merkitsee rastin (X) "oikein" tai "väärin" -ruutuun sen mukaan, onko hän samaa vai eri mieltä väittämän kanssa. Hygieniapassin suorittaa kun testin läpäisee 34:llä tai suuremmalla pistemäärällä.

Normaalissa hygieniapassitestissä (kielet suomi, ruotsi tai englanti) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin ja testistä saa poistua aikaisintaan 20 minuutin kuluttua testin alkamisesta. Erityistilannetestin testiaika on rajaton ja testistä saa poistua aikaisintaan 20 minuutin kuluttua testin alkamisesta.

Etsi sinulle sopiva testiaika ja -paikka osoitteessa Hygieniapassi.fi

Valmistaudu hygieniapassitestiin tutustumalla huolellisesti testin osa-alueisiin, lukemalla materiaalia elintarvikehygieniasta ja harjoittelemalla testiin Harjoittele.fi-palvelussa.

Tietoa hygieniapassista