Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Anniskelupassi

Testaa ja hio taitosi. Harjoittele ennen anniskelupassitestiin menoa!

Tee niin monta testiä kuin haluat, maksa vain:

Harjoittele.fi harjoitteluajan ostaminen

Haluatko tilata anniskelupassin harjoitteluaikaa ryhmälle tai myöhemmin käytettäväksi maksukoodina? Osta maksukoodeja Harjoittele.fi:in TÄSTÄ!

RYHMÄLISENSSIT

Tarjoa helppo ja kätevä tapa ryhmällesi, oppilaitoksen opiskelijoille tai työntekijöillesi harjoitella työelämän testeihin ja tilaa rajaton käyttöoikeus Harjoittele.fi-palveluun valitsemallesi työelämän kortille. Pyydä tarjous harjoitteluajan ryhmätilauksesta!

Tarjouspyyntö

Miksi harjoitella kanssamme?

  • Aikaan ja paikkaan sitoutumaton harjoittelusivusto

  • Toimii kätevästi myös kännyköissä ja tableteissa

  • Yli 1000 väittämän tietopankki

  • Reaaliaikainen palaute vastauksiin

  • Mahdollisuus harjoitella ainoastaan kategoriasta, joka vaati sinulta lisäharjoitusta

  • Hauska tapa harjoitella

Oletko valmis anniskelupassitestiin?

Anniskelupassit.fi järjestää anniskelupassitestejä yhteistyössä ravitsemisalan oppilaitosten kanssa useilla paikkakunnilla. Etsi sinulle sopiva testipaikka ja -aika ja ilmoittaudu!

Ilmoittaudu anniskelupassitestiin

Anniskelupassi

Anniskelupassin haltija hallitsee alkoholin anniskelua koskevat säännökset. Anniskelupassi tarvitaan työskenneltäessä vastaavana hoitajana esimerkiksi ravintoloissa ja baareissa. Anniskelupassitestin suorittaminen on toki hyödyllistä kenelle tahansa alalla työskentelevälle.

Vastaava hoitaja ja hänen sijaisensa ovat anniskeluluvan haltijan ohella velvollisia huolehtimaan siitä, että anniskelupaikassa noudatetaan alkoholilain säännöksiä. Vastaavalla hoitajalla ja hänen sijaisillaan tulee olla koulutuksen tai kokemuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito. Koulutuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito edellyttää vähintään yhden vuoden päätoimista ravitsemisalan koulutusta, jos opetusohjelmaan sisältyy alkoholijuomien anniskeluun liittyvää opetusta ja käytännön harjoittelua. Yhden vuoden opintojen katsotaan tarkoittavan yhden lukuvuoden, eli yhdeksän kuukauden opintoja. Opetusohjelmaan sisältyvällä käytännön harjoittelulla tarkoitetaan vähintään yhden kuukauden työharjoittelua anniskelutehtävissä. Kokemuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito edellyttää vähintään kahden vuoden päätoimista työskentelyä alkoholijuomien anniskelussa ja ravitsemisalan oppilaitoksen antamaa todistusta (anniskelupassi) siitä, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Anniskelupaikassa, jossa anniskellaan yksinomaan käymisteitse valmistettuja enintään 4,7 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältäviä alkoholijuomia, riittää vastaavan hoitajalle tai hänen sijaisellensa pelkkä anniskelupassi osoittamaan riittävää ammattitaitoa.

Anniskelupassijärjestelmää hallinnoi Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira. Suoritetuista anniskelupasseista ei pidetä rekisteriä.

Anniskelupassitesti

Anniskelupassitestejä järjestävät ravintola-alan oppilaitokset. Testit ovat oppilaitoskohtaisia, joten niiden sisältö, kuten kysymystyypit, kysymysten määrä ja testin läpäisyyn vaadittava pistemäärä, voivat vaihdella. Testi koostuu oikein/väärin väittämistä tai muista tehtävätyypeistä ja on samanlainen A, B ja C -luvan mukaisesti toimiville hoitajille. Todistuksen anniskelua koskevien säännösten hallitsemisesta, anniskelupassin, saa läpäisemällä anniskelupassitestin. Anniskelupassitestiin osallistuvan on todistettava henkilöllisyytensä.

Etsi sinulle sopiva testiaika osoitteessa Anniskelupassit.fi.

Valmistaudu anniskelupassitestiin tutustumalla huolellisesti testin osa-alueisiin, lukemalla materiaalia ja harjoittelemalla testiin Harjoittele.fi-palvelussa.

Tietoa anniskelupassista